X
X

Gendime Pilavı tarifi

27.11.2012 Salı 21:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Gendime Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
600 gr. buğday

150 gr. tereyağı
½ kg. kuşbaşı dana eti
½ çay bardağı zeytinyağı
3 adet soğan
2 bardak et suyu
1 yemek kaşığı karışık salça (1 yemek kaşığı karışık domates biber salçası)
1 su bardağı nohut
3 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
Tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavrulan soğanlara karışık salça ilave edilir. Tavaya pul biber serpilir. Önceden haşlanıp yumuşatılmış buğday tencereye ilave edilir. Yemeğin nohutları da eklenir. Önceden haşlanmış  et ve et suyu koyulur, demlenen pilav hafif sulu şekilde servis edilir.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI