Malzemeler:
8 adet tavuk but
Hamuru için:
2 bardak su
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Sosları için:
1 kase yoğurt
2 kase tavuk suyu
2 baş sarımsak
1 ½ tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Sekiz adet tavuk butu haşlanır. Aldığı kadar una, 2 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz elenerek hamur yoğurulur. Kıvamına gelen hamur dinlendirildikten sonra dilimlenir. Hamur dilimi yuvarlanarak ince şeritler haline getirilir. İnce şeritler kesilip elle üzerine bastırılıp çekilerek açılır.2 baş sarımsak ayıklanıp rondoda kıyılır. Haşlanan tavuk butları bir kaseye alınır. Hazırlanan hamur parçaları su eklenen tavuk suyunda haşlanır. Çekilen sarımsaklar 3 ayrı kaseye alınır, ilk kasedeki sarımsağa yoğurdumuz eklenir. Bir yemek kaşığı tereyağında pul biber yakılır. İkinci kasedeki sarımsaklar tavuk suyuyla buluşturulur. Üçüncü kasedeki sarımsağa yoğurt dökülür ve üzerine tereyağda yakılan biber koyulur. Soslar bir tepsiye yerleştirilir. Haşlanan hamurlar süzülüp tepsiye yayılır ve üzerlerine haşlanan tavuklar koyulur.
Gılnış sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN