CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 ½ kg yoğurt
5 parça et
1 adet domates
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam karabiber
Yapılışı:
5 parça et haşlanır. Yoğurt sosu için 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı un ve yaklaşık 1 buçuk kilo yoğurt çırpılır. 5 parça et haşlanır. 1 büyük boy domates rendelenir ve 1 yemek kaşğı tereyağında sotelenir. Etler sotelenen domateslere eklenir ve iki yüzü de hafif kızartılır. Yoğurt sosu etlerin üzerine dökülür. Etler 1-2 taşım ocakta pişmeye devam edip fırın tepsisine dökülür. Yemek ortalama 180 derecedeki fırına verilir.
Girit Usulü Yoğurtlu Et servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN