Malzemeler:
Hamur için;
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 çay bardağı su
1 tavuk
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı:
Hamur için malzemeler yoğurulup yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamur bezelere ayrılır. Bezelerden parçalar kopartılıp yuvarlanarak galeta şeklinde yuvarlayıp yarım parmak uzunluğunda parçalar kesilir. Hamur parçaları 3 parmakla çekilerek şekillendir. Tavuk haşlanıp suyundan çıkartılır. Tavuk eti didilip kenara alınır. Tavuk suyundan büyük 1 kase ayırıp kalan tavuk suyu-su karışımında hamurlar haşlanır. HAmurlar süzülüp servis tabağına alınır. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. Didilmiş tavuk etleri yayılıp daha önce ayrılan tavuk suyunun içine ezilmiş sarımsak eklenir. Birlikte servis yapılır.