Malzemeler:
250 gram dana eti
1 adet yağlı kaburga kemiği
3 adet soğan
2 su bardağı mısır yarması
4 bağ kara lahana
2 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
250 gram satırla kıyılmış dana eti, küp küp doğranan 3 soğanla yağda kavurulur. Bu sırada lahana yaprakları da başka bir tencerede pişirilir. Pişen malzemeler içinde yağlı bir kaburga kemiği koyarak ısıtılmaya başlanan güvece aktarılır. 1 yemek kaşığı salça ve 2 su bardağı mısır yarması da tencereye eklenerek karıştırılır. Dolmanın iç harcına 1’er tatlı kaşığı pul biber ve karabiber ile 2 tatlı kaşığı tuz eklenir ve pişirilir. Pişen harca kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır ve bir kaba aktarılır. Pişirilen ve soğuyan lahana yapraklarına iç harcı eklenerek büyükçe sarılır. Sarılan dolmalar, içinde harçla pişirilen kemiğin bulunduğu güvece doldurulur. Üzeri lahana yapraklarıyla örtülen dolmalar güveçte güzelce pişirilir.
Afiyet olsun...
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN