Malzemeler:
4 demet karalahana
500 gram az yağlı dana kuşbaşı
1,5 su bardağı fırınlanmış mısır yarması
4 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı salça
Yapılışı: Lahana yaprakları iyice yıkandıktan sonra haşlanıp süzülür. Diğer tarafta sıvı yağda kuşbaşı et küçük doğranmış soğanla sotelenir. Üzerine fırınlanmış mısır yarması, salça ve baharatlar eklenir. Karışıma üzerini hafifçe geçecek kadar sıcak su eklenir. Pilav gibi pişirilir. Yarım demete yakın kıyılmış maydanoz eklenir ve karıştırılır. Sarmaların pişeceği tencerenin dibine ilikli kemik dizilir. Karalahana yaprakları iç malzemesi ile sarılır ve sarmalar kemiklerin üzerine dizilir. Tencerenin yarısını dolduracak kadar su eklenip kapak kapalı olarak pişirilir.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN