Malzemeler:
3 adet yufka
750 gr kıyma
125 gr tereyağı
3 adet soğan
1 demet maydanoz
Karabiber
Üzeri için;
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
750 gr kıyma rengi dönüp suyunu çekene kadar kavrulur. 2 adet soğan küçük küçük doğranıp suyunu çeken kıymaya eklenip arzuya göre tuz ve 1 tutam karabiber eklenir. 1 demet maydanoz ince ince kıyılıp kavrulan kıymayla karıştırılır. 125 gr tereyağı eritilir. Yufkalar üçgen kesilir. Erimiş tereyağı sürülen yufkaların boyuna kıymalı iç yerleştirilir. İnce uzun sarılan yufkalar gül gibi katlanıp fırın tepsisine dizilir. Yufkalar 175 derecedeki fırında yaklaşık yarım saat pişmeye bırakılır. 3 diş sarımsak ezilir ve yoğurtla karıştırılıp mantıların üzerine dökülür. 1 tatlı kaşığı salça, 1 çay kaşığı pul biber 2 yemek kaşığı tereyağında kızırılıp mantıların üzerine dökülür.
Gül Mantısı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN