Malzemeler:
4 adet güllaç yufkası
½ litre süt
200 gr ceviz
3 yumurta
1 ½ su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 bardak su
3 damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbeti için tencereye 3 su bardağı şeker ve su konur. 3-4damla limon suyu sıkılıp koyuluşana kadar kaynatılır. Ilınmaya bırakılır.Ayrı bir tencerede yarım litre süt serçe parmağı yakmayacak kadar ısıtılır. Güllaç yufkaları dörde bölünüp sütle ıslatılır ve dövülmüş cevizle börek gibi sarılır.1 buçuk su bardağı sıvıyağ kızdırılır. Ayrı bir kaba 3 yumurta kırılıp çırpılır. Hazırlanan güllaç baklavaları yumurtaya bulanır. Yağda altın rengi alana kadar kızartılır. Tavadan alınır alınmaz ılık şerbetin içine atılır. Şerbetini iyice çekince alınır.
Güllaç Baklavası servise hazırdır.