Malzemeler:
1 kg kuşbaşı dana eti
2 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı yerli safran
2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
3 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı iç yağ
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş
3 baş sarımsak
Yapılışı:
3 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı tereyağıyla pembeleşene kadar kavrulur. 1 kilo kuşbaşı dana eti suyunu salana kadar kendi yağında kavrulur. Suyunu salınca suyu süzülür ve yeniden tencereye alınıp üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı iç yağ ilave edilir. 3 adet soğan doğranıp etlerle birlikte diriliğini kaybedene kadar kavrulur ve 2 yemek kaşığı salça eklenir. Biraz daha kavrulan etler; üzerini geçecek kadar sıcak suyla pişirilir. Cevizler, 3 baş sarımsak, 2 yemek kaşığı yerli safranla çekilir. 1-2 taşım kaynayan etlere cevizli karışım eklenir. Etler lokum gibi olunca kavrulmuş mısır unu yemeğe eklenir. 1 tatlı kaşığı çörek otu ve 1 tatlı kaşığı kişniş serpilip 1-2 taşım daha kaynatılan yemek ocaktan alınır.
Gürcü Kavurma servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN