MALZEMELER:
Dış Harcı İçin:
1.5 kase ince bulgur
2 patates
1,5 yemek kaşığı un
Tuz
2 yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
İç Harcı İçin:
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pulbiber
1 su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı tereyağı
Kızartma Harcı İçin:
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Köftenin dış harcı için ince bulgur ile haşlanıp ezilmiş patates püresi yoğurulur. İçine tuz, irmik ve yumurtalar eklenip tekrar yoğurulur. İç harcı için ince doğranmış soğanla kıyma kavrulur. Domates salçası ve baharatlar eklendikten sonra tüm malzeme birbiri ile özleşene kadar kavrulur. Son olarak iri çekilmiş ceviz eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır. Hazırlanan dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içleri oyulur. İç harç ile doldurulup yuvarlanarak kapatılır. Kızartma için derin bir kasede yumurta ile unu çırparak bir harç hazırlanır. Köfteler tuzlu kaynar suda haşlanıp süzgeç kaşıkla bir tabağa alınır. Yumurtalı harca bulanıp kızgın yağda kızartılır ve sıcak olarak servis yapılır.