Malzemeler:
1 kg taze fasulye
6 adet pirzola
1 kase arpacık soğan
7 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı:
Pirzolalar güvece yerleştirilir ve 1 yemek kaşığı tereyağında kızartılır. Rengi dönene etlere arpacık soğanlar eklenir. Biraz çevrilip sırasıyla doğranan havuçlar, biberler katılır. Tüm malzemeler harmanlanıp bütün şekilde ayıklanmış taze fasulyeler katılır. Domatesler soyulup iri doğranır ve yemeğe ilave edilir. 1’er silme çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber ve kimyon serpilir. 1 tatlı kaşığı biber salçası yemeğin üzerine çıkmayacak kadar suyla karıştırılır. Salçalı suyu dökülen yemek odun ateşinde ya da ocakta kısık ateşte pişirilir.
Güveçte Taze Fasulye servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN