X
X

Halbur Hurması tarifi

14.03.2013 Perşembe 17:08 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Halbur Hurması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
4 bardak şeker
4 bardak su
2-3 damla limon suyu
 
Yapılışı:
2 su bardağı sıvı yağ; kızartma yapar gibi kızdırılır ve unun üzerine dökülür. Un devamlı  karıştırılır. Biraz ılıklaşınca üzerine 3 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilye eklenip hamur yoğrulur (Hamurun kıvamını bulduğu rendeye sürtüldüğünde parçalanmadan şekil almasından anlaşılır) Şerbeti için, 4 bardak şeker, 4 bardak su ile kaynatılır. Hamurlardan bezeler kopartılır ve rende üzerine sürtülerek şekil verilir. Hamurlar böylece katlanır ve üzerlerine rendenin izi çıkar. Bol sıvı yağ kızdırılır ve hazırlanan hamurlar pembeleşene kadar kızartılır. İlk sıcağı çıkan hamurların üzerine sıcak şerbet dökülür.
 
Halbur Hurması servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI