Malzemeler:
1 kg. hamsi
1 adet kuru soğan
1 yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
½ su bardağı mısır unu
4 dilim bayat ekmek içi
1 demet maydanoz
Yapılışı:
1 kg. kılçıksız fileto hamsi bıçakla kıyma gibi kıyılır. 1’er tatlı kaşığı pulbiber, nane ve 1 tutam tuzla lezzetlendirilip üzerine 1 yumurta kırılır. Rendelenen 1 büyük boy soğan ve kıyılmış 1 demet maydanoz harca eklenir, yarım su bardağı un ve 4 dilim bayat ekmek içiyle yoğrulur. Avuç içinde yassılaştırılarak hazırlanan köfteler kızgın yağda kızartılır.
Hamsi Köftesi servise hazırdır.