X
X

Hamsi Kuşu

17.04.2014 Perşembe 10:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Hamsi Kuşu tarifi, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
1 kg hamsi
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı kuru nane
4-5 yaprak pazı
Tuz
2 kase mısır unu

Kızartmak için: Sıvı yağ

YAPILIŞI:
Maydanoz ve taze nane ince ince kıyılır. Pazı yapraklarının sapları ayıklanıp doğranır. Hamsi dışında tüm malzeme bir kaba alınıp yoğurulur. Hamsilerin kılçıkları çıkartılıp fileto şeklinde açılır. İki adet hamsi avuç içine yan yana yerleştirilir. Üzerine iç malzemesinden konulup 2 adet hamsi ile üzeri örtülür ve hafifçe sıkılır. Kızgın yağda kızartılır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI