Malzemeler:
• 1.5 kg Hamsi
• 6 Adet Kuru Soğan
• 5 Adet Yumurta
• 2 Kase Mısır Unu
• 2 Demet Maydanoz
• 1-2 Dal Taze Nane
• 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır. Maydanoz ve taze naneler ince ince kıyılarak soğanlara eklenir. Karabiberi ve tuzu da eklendikten sonra tüm malzeme güzelce ovulur. Hamsiler derince bir kaba alınır ve üzerine mısır unu dökülür. Tüm hamsiler mısır unu ile harmanlanıncaya kadar güzelce at üst edilir.Elimizde 2 fileto hamsi ile zemin oluşturduktan sonra arasına bol soğanlı ve yeşillikli harcı yerleştirilir. Üzerine tekrar 2 hamsiden kapak yapılır ve avuç içinde yuvarlar gibi bütünleştirilir.Ayrı bir kaba yumurtalar kırılır ve güzelce çırpılır. Hazırlanan hamsiler yumurtaya batırıldıktan sonra bol kızgın yağda pişirilir. Hamsilerin her yeri iyice kızardıktan sonra Hamsi Kuşu servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN