Malzemeler:
1 kilo 250 gram hamsi
6 adet yumurta
5 adet soğan
1 demet maydanoz
½ bağ taze soğan
½ demet taze nane
3 yemek kaşığı mısır unu
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Yemeklik doğranan soğanlar, maydanoz ve nane üzerine karabiber, pul biber ve tuz eklenerek karıştırılarak harmanlanır. İçleri temizlenen hamsiler de mısır ununa bulanarak yoğurulur. Hamsiler avuç içine dizilerek üzerine sebzelerden hazırlanan malzemeler konulur ve etrafı yine hamsilerle kapatılır. Sebzelerle hazırlanan harç balıklarla sarılarak açılmaması için avuç içinde sıkıştırılır. Çırpılmış yumurtaya bulanan hamsi kuşları sıcak yağa atılarak nar gibi olana kadar kızartılır.
Hamsi kuşu sunuma hazırdır.