CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 Kilo hamsi
4,5 Su bardağı bulgur
1 Adet kuru soğan
½ Su bardağı sıvı yağ
Nane
Pul biber
Yapılışı:
4 buçuk su bardağı bulgur bir kaba alınıp, iyice yıkanır ve suda bekletilir. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Geniş bir tencereye sıvıyağ eklenir, kızınca soğanlar kavrulur. Suda beklettiğimiz bulgurun suyu süzülür. Soğanlar yağda iyice öldükten sonra üzerine 2 kaşık nane ve pul biber ekliyoruz. Ayıklanıp temizlenmiş hamsiler de tencereye alınır ve soğanlarla kavrulur. Bulgurlar da hamsilerin üzerine eklenir ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Tuzunu ekleyip son kez karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN