Malzemeler:
500 gr. Hamsi
7 adet domates
6 adet soğan
1 demet maydanoz
1kg. karışık çarliston- sivri biber
1 ½ su bardağı ayçiçeği yağı
Hamuru için:
1 kg. mısır unu
1 bardak ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
6 adet soğan yemeklik olarak doğranır. Soğanlar yağla iyice karıştırarak kavurmaya bırakılır.
Çarliston ve sivri biberler doğranır ve sotelenmek üzere soğanların yanına dökülür. Domatesler de soyulup küp doğranır tencereye eklenir. Göz kararı doğranan hamsiler harca katılır
Maydanozlar saplarıyla birlikte kıyılır ve hamsilerin ardından tencereye ilave edilir.
Mısır ununa 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 bardak da ayçiçek yağı dökülerek karıştırılır. Bir fırın tepsisi ayçiçek yağıyla yağlanır. Harcı bir miktar suyla soğuttuktan sonra tüm içerik mısır ununa karıştırılır ve bir bardak suyla seyreltilir. Mısır ekmeği hamuru, ara ara suyu verilerek tahta bir kaşıkla karıştırılır. Lapa kıvamına gelen hamura tuzu da serpilir. Tepsiye yayılan harç düzlenir , kare kare dilimlenir ve önceden ısıtılmış fırına verilir. Mısır ekmeği soyulmuş salatalıklarla servis edilir.