X
X

Hamsili Pilav tarifi

12.01.2012 Perşembe 09:55 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Hamsili Pilav'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1.5 kg Hamsi
3 Adet Kuru Soğan
2 Su Bardağı Pirinç
1 Paket dolmalık Fıstık
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
½ Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 çorba kaşığı Kuş Üzümü
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
1 Tatlı Kaşığı Şeker

Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır.  Zeytinyağı ve ayçiçek yağı eklenmiş tencerede kavrulmaya başlanır.  Bu arada Isıya dayanıklı yuvarlak bir tepsiye hamsiler uçları dışarIda kalacak şekilde sıra sıra dizilir. Tepsinin tabanınnı da kapatacak kadar hamsi konularak tüm tepsi hamsi ile döşenir. Soğanların üzerine pirinç de eklenir ve kavurmaya devam edilir. Ayrı bir yerde dolmalık fıstıklar  yağ eklenmeden pempeleşene kadar kavrulur. Pirinçli harca baharatlar, kuş üzümü ve kavrulan fıstıklar ve şeker eklenir ve güzelce karıştırılarak harmanlanır.Hamsilerle bezenmiş tepsinin içine pirinç harcı dökülür ve kaşık yardımı ile yayılır. Hamsilerin dışarıda kalan uçları içeriye doğru kapatılır ve geri kalan hamsiler sıra sıra pilavın üzerine yerleştirilir. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Hamsili Pilav servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN 

MUTFAĞIM VİDEOLARI