X
X

Hapusa

28.05.2014 Çarşamba 11:52 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Hapusa, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
4.5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:
Ceviz içi

Yapılışı:
Nişasta ince tel süzgeçten geçirilip su ile karıştırılır. Üzerine üzüm pekmezi eklenip tencere ocağa alınır. Koyu kıvam alana kadar pişirilir. Servis tabağına alınır. Diğer tarafta tereyağı eritilip kırık ceviz kavrulur. Tatlının üzerine gezdirilip servis yapılır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI