Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 demet taze soğan
3 yumurta
6 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarmısak
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Ispanaklar iri iri doğranır. Tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ısıtılırve ıspanaklar kavrulur. 1 demet yeşil soğan beyaz kısımları ile birlikte ince ince doğranır. Ispanakların pişmesine yakın taze soğanlar eklenir. 1 çay kaşığı karabiber serpilir. 3 yumurta haşlanır. 6 yemek kaşığı yoğurt 3 diş ezilmiş sarmısakla karıştırılır.
Kavrulan ıspanak servis tabağına alınır. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirilir. Haşlanmış yumurta dilimleri yerleştirilir. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 çay kaşığı pulbiber kızdırılıp yemeğin üzerine dökülür.
Harşıl servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN