Malzemeler:
4 adet marul
1 yemek kaşığı urfa yağı ya da tereyağı
Harcı için:
600 gr. kuzu kıyma
1 yemek kaşığı urfa yağı ya da tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kara biber
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı urfa yağı ya da tereyağı
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Dört bütün marula sade yağı eklenir, sade yağ yerine tereyağı da kulanabilir. Marullar az bir miktar suyla ocağa alınır. Dirilikleri geçinceye kadar kısa süre ocakta tututlur. Tenceredeki marullar hafif yumuşayınca bir tabağa alınır. Yarım kilodan biraz fazla kıyma yarım bardak su ve tereyağı ya da sade yağla kavrulur. Yağıyla birlikte fokurdamaya başlayan kıymaya tuz ve salça da eklenir. Harcın karabiberi ocak kapandıktan sonra serpilir..
Marulları çıkardığımız tencereye salça ve bir yemek kaşığı da urfa yağı alınır. Sosa yarım bardak suyu eklenir. Ayrı bir kaba alınan marulların yaprakları aralanır ve harcı doldulur. İri dolmalara dönen marullar soslu tencereye alınır suyu verilerek pişmeye bırakılır. Marulların üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilerek servis eidlir.