X
X

Has Dolması tarifi

15.10.2012 Pazartesi 09:38 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Urfa'nın yöresel tatlarından Has Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

4 adet marul
1 yemek kaşığı urfa yağı  ya da tereyağı
 
Harcı için:
600 gr. kuzu kıyma
1 yemek kaşığı urfa yağı ya da  tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı  kaşığı kara biber
 
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı urfa yağı ya da tereyağı
 
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
 
Yapılışı:
Dört bütün marula sade yağı  eklenir, sade yağ yerine tereyağı da kulanabilir. Marullar az bir miktar suyla ocağa alınır. Dirilikleri geçinceye kadar kısa süre ocakta tututlur. Tenceredeki marullar hafif yumuşayınca bir tabağa alınır. Yarım kilodan biraz fazla kıyma yarım bardak su ve tereyağı ya da sade yağla kavrulur. Yağıyla birlikte fokurdamaya başlayan kıymaya tuz ve salça da eklenir. Harcın karabiberi  ocak kapandıktan sonra serpilir..
 
Marulları çıkardığımız tencereye salça ve bir yemek kaşığı da urfa yağı alınır. Sosa yarım bardak  suyu eklenir. Ayrı bir kaba alınan  marulların yaprakları  aralanır ve  harcı doldulur. İri  dolmalara dönen marullar soslu tencereye alınır suyu verilerek pişmeye bırakılır. Marulların üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilerek servis eidlir.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI