X
X

Haşhaşlı Peksimet Tarifi

20.12.2013 Cuma 17:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Uşak'ın yöresel tatlarından Haşhaşlı Peksimet tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1litre süt
2 yumurta akı
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
500 gram çekilmiş sarı haşhaş sıvı yağ ile seyreltilerek hamur içine sürülür.

Üzeri için:
1 yumurtz sarıısı
2 çorba kaşığı süt 
1 çorba kaşığı sıvıyağ  

Yapılışı:
Ilık suda yaş maya eritilir. Süt, erimiş olan maya, tuz ve yumurta akları derin bir kaba alınır. Üzerine aldığı kadar un ieklenip yoğrulur.  Hamurun üzeri temiz bir bez ile kapatılıp 1 saat  dinlenmeye bırakılır. Daha sonra hamurdan el büyüklüğü kadar koparıp bol yağlı zeminde elle açılan hamurların içine yağla inceltilmiş çekilmiş olan haşhaşıtan sürüp rula halinde sarılır. Hamurlar 3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye çok fazla sıkıştırmadan dizilir. Üzerne yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı süt biraz sıvı yağ çırpılarak sürülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakikada pişirilir. 

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

MUTFAĞIM VİDEOLARI