Malzemeler:
5 parça kaburga kemiği
3 bağ lahana
2½ bardak barbunya
2 bardak mısır
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
¼ bardak fındık yağı
¼ çay bardağı iç yağı
Yapılışı:
5 parça kaburga kemiği haşlanır. İki bardak mısır ve iki buçuk bardak barbunya da ayrı ayrı tencerelerde haşlanır. Üç bağ kara lahana yemeklik doğranır ve barbunyalarla birlikte pişirilir. Pişen lahana ve barbunyalar süzülür ve yemeklik doğranan bir soğan fındık yağı ve iç yağı ile kavurulur. Soğanlara iki acı kırmızı biber eklenerek kavurulur. Haşlanan kemikler ve mısırlar suyuyla birlikte kavrulan soğanlara dökülür. Üzerine haşlanan barbunya ve lahanalarda eklenir ve iki tatlı kaşığı tuz serpilir. Yemeğimizin üzerine su eklenerek tüm malzemeler pişirilir.
Haşlama sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN