X
X

Havuç Ekşilemesi tarifi

01.02.2012 Çarşamba 11:23 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Havuç Ekşilemesi'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 adet siyah havuç
4 adet sarı havuç
5 sarmısak
2 yemek kaşığı sumak ekşisi
3 tatlı kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
Siyah ve sarı havuçlar kabukları soyulduktan sonra derince bir kaba rendelenir. Siyah havuç yerine sadece sarı havuçtan da hazırlanabilir. 5 diş sarmısak ezilerek karıştırma kabına eklenir. Havuçların üzerine su konur ve içine 3 tatlı kaşığı tuz konup karıştırılır. İçine 2 yemek kaşığı da sumak  ekşisi eklenir. Pul biber de konduktan sonra servis kasesine suyu çok süzülmeden kaşık yardımı ile alınır. Üzerine nane serpilir.
 
Havuç Ekşilemesi servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI