X
X

Hayrabolu Tatlısı tarifi

08.01.2013 Salı 10:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kırklareli'nin yöresel tatlarından Hayrabolu Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram tuzsuz peynir
3 adet yumurta
2 bardak un
½ bardak irmik
1 çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı kabartma tozu
 
Şerbet için:
4 bardak su
3 bardak şeker
2 damla limon
 
Üzeri İçin:
200 gram kaymak
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına 3 yumurta kırılarak çırpılıyor. Çatalla ezilen 500 gram tuzsuz peyniri yumurtaların çırpıldığı kaba eklenerek karıştırılır. Üzerine yarım bardak irmik, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı kabartma tozu eklenerek harç iyice karıştırılır. Karışıma son olarak 2 bardak un eklenerek malzemeler yoğurulur. Hamur kıvamını bulunca küçük bezeler halinde kopartılarak avuç içinde şekil verilip fırın tepsisine dizilir. Fırında 170 derecede pişirilir.  Şerbet yapılış: 4 bardak su 3 bardak şekerle kaynatılır. Şerbet fokurdamaya başlayınca üzerine 2 damla limon sıkılır.  Fırından pişen tatlı tencerede kaynayan şerbete atılarak bir süre şerbeti emmesi sağlanır. Tabağa alınan tatlı soğuduktan sonra üzerine kaymak konularak ikram edilir.

 
Hayrabolu tatlısı sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI