X
X

Hedik tarifi

06.03.2012 Salı 15:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Hedik'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
2 adet kuru soğan
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı zahter
 
Yapılışı:
1 Gece önceden ıslatılmış nohut derin bir tencereye alınıp üzerine 2 su bardağı buğday eklenerek haşlamaya bırakılır. 2 Adet kuru soğan yemeklik doğranır ve yarım su bardağı zeytinyağı ile bir tavada kavrulur. Üzerine 1/2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir. Salça kavrulunca üzerine 1 yemek kaşığı zahter eklenir. Hazırlanan salçalı sos, haşlanmakta olan nohut ve buğdayın üzerine ilave edilir ve servis yapılır.
  

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI