CANLI YAYIN
Malzemeler:
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
2 adet kuru soğan
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı zahter
Yapılışı:
1 Gece önceden ıslatılmış nohut derin bir tencereye alınıp üzerine 2 su bardağı buğday eklenerek haşlamaya bırakılır. 2 Adet kuru soğan yemeklik doğranır ve yarım su bardağı zeytinyağı ile bir tavada kavrulur. Üzerine 1/2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir. Salça kavrulunca üzerine 1 yemek kaşığı zahter eklenir. Hazırlanan salçalı sos, haşlanmakta olan nohut ve buğdayın üzerine ilave edilir ve servis yapılır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN