X
X

Hengel Tarifi

03.04.2014 Perşembe 10:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Doğubeyazıt'ın yöresel tatlarından Hengel tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamur için:
2 yumurta 
1 su bardağı su 
Aldığı kadar un 
Tuz

Üzeri için:
2-3 kurut 
Su
2-3 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber

YAPILIŞI:
Hamur için tüm malzeme alınıp yumuşak hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamur yarım saat dinlendirilir. Hamur bezelere ayrılıp oklava ile açılır. Kare şeklinde kesilir. Kaynar suda haşlanıp süzülür. Hengel servis tabağına alınır. Diğer tarafta kurut su ile açılıp çırpılmış süzme yoğurt kıvamına getirilir. Hengelin üzerine dökülür. Üzeri için tereyağı yakılıp pulbiber yakılır. Hengelin üzerine gezdirilir. 

MUTFAĞIM VİDEOLARI