Malzemeler:
Hamuru için:
4 su bardağı un
2 bardak su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için:
750 gram kıyma
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 adet yumurta
Yapılışı:
Dört bardak un kaba alınır, üzerine bir paket toz kuru maya serpilir. Bir tatlı kaşığı tuz ve su eklenerek hamur iyice yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur üzeri kapatılarak dinlendirilir. Bir baş sarımsak tuzla dövülür ve üzerine su eklenir.750 gram kıymaya birer çay kaşığı karabiber ve pul biber serpilir. Birer tatlı kaşığı kimyon ve tuz serpilen kıymaya hazırlanan sulu sarımsak eklenip iyice karıştırılır. Dinlenen hamur un serpilerek fırın tepsisinden büyük olacak şekilde açılır. Fırın tepsisi yağlanır ve açılan hamur tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde serilip, güzelce yerleştirilir. Hazırlanan kıymalı harç hamurun üzerine dökülüp yayılır. Tepsiden sarkan hamur ortası açık kalacak şekilde kıymanın üzerine kapatılıp, büzülerek şekil verilir. Bir yumurta kırılıp çırpılır ve kıymanın üzerine kapatılan hamura sürülüp fırınlanır.
Hıçın sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN