Malzemeler:
1 kg kemikli oğlak eti
4 su bardağı pirinç
1 demet yeşil soğan
½ demet maydanoz
½ demet taze nane
½ demet dereotu
1 tutam karabiber
1 tutam beyaz biber
1 tutam toz karabiber
1 ½ su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
1 kg oğlak eti düdüklü tencerede haşlanır. 3 subardağı pirinç bir tutam tuzla birlikte sıcak suyla ıslatılır. Taze soğanın yeşil kısımları ve maydanoz ince ince doğranır. Yarım demet taze nane, dereotu kıyılıp geniş bir kaba alınır. Pirincin suyu süzülüp yeşilliklerle birleştirilir. 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 2 çay kaşığı tuz serpilir. 1’er tutam tane karabiber ve beyaz biber koyulur. 1 buçuk su bardağı zeytinyağı döküüp tüm malzemeler harmanlanır. Isıya dayanıkı cam tepsiye boşaltılır. Üzerine oğlak etleri yerleştirilir. Kepçe et suyu dökülüp fırında pişirilir. Üzeri kıyılmış dereotu, nane ve maydanozla süslenir.
Hıdırellez Pilavı servise hazırdır.