Malzemeler:
1 adet tüm hindi
1 kilo kuzu kuşbaşı
1 kase pirinç
2 bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı yeni bahar
2 tatlı kaşığı karabiber
1 kase yoğurt
Yapılışı:
Bir kilo kuzu kuşbaşı et kavurulur. 1 kase pirinç haşlanır. 2 bağ maydanoz incecik kıyılır. Doğranan maydanozun bir bağ kadarı haşlanıp suyu süzülen pirinçle harmanlanır. Kavurulan kuzu etide pirinç ve maydanozla buluşturulur. İç harcına bir tatlı kaşığı tuz iki tatlı kaşığı da karabiber serpilir. İçi doldurulacak olan hindi harç dökülmemesi için boyun kısmından dikilir. Hindinin içi ve dışı tuz karabiber ve yeni baharla ovulur. Kuzu etli pirinçli harç hindinin içine doldurulur ve dikilir. Doldurulup dikilen hindinin rahat kızartılması için ayak ve kanatları bağlanır. Bir kase yoğurt hindinin dışına sürülür ve büyük bir tencerede ısıtılan yağda çevirilerek kızartılır. Tencerede yeterince kızartılan hindi sıcak su dökülüp kapağı kapatılarak haşlanır. İyice haşlanan hindi fırına alınarak nar gibi kızartılır.
Hindi dolma sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN