Malzemeler:
500 gr yağsız dana kıyma
2 adet yufka
2 adet yumurta
200 – 250 gr kaymak
4 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı domates konservesi veya doğranmış domates
4-5 adet yeşil biber
1 büyük boy soğan
½ çay bardağı sıvıyağ
Galeta unu
Karabiber
Pulbiber
Yapılışı:
Soğan küçük küçük doğranır. Biraz sıvıyağ eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. Soğanların üzerine kıyma eklenir ve rengi dönene kadar sürekli karıştırılarak kavrulur. Biberler küçük küçük doğranıp 2 yemek kaşığı domates konservesi veya doğranmış domatesle birlikte kıymaya eklenir. Börek harcına tuz, karabiber ve pulbiber ilave edilir.Kaymağın içine biraz süt eklenerek kıvamı açılır ve içine yarım çay bardağı sıvıyağ eklenip karıştırılır. İçine 4 çorba kaşığı hindistan cevizi ilave edilir.İlk yufka düz bir zemine serilir ve üzerine kaymaklı hindistan cevizi sürülüp üzerine ikinci yufka kapatılır. 4 eşit parçaya ayrılır ve her parça 8 eşit üçgen şeklinde kesilir. Yufkaların geniş kısmına kıymalı börek içi yerleştirilip sarılır. Börekler önce çırpılmış yumurtaya batırılır sonra da galeta ununa bulanarak tepsiye dizilir. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
Hindistan Cevizli Kıymalı Börek servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN