CANLI YAYIN
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
3 adet patates
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
Yapılışı:
Hıngel hamuru için un, su, tuz ve yumurta derin bir kasede yoğurularak sert bir mantı hamuru elde edilir. İç harcı için patatesler haşlanıp ezildikten sonra baharatlarla tatlandırılır. Hamur bezelere ayrılıp açılır. Karelere kesilir. İçleri patatesli harç ile doldurulup üçgen kapatılır. Tuzlu kaynar suda haşlanıp süzgeç kaşık ile çıkartılır. Servis tabağına alınır. Küçük bir yağ tavasında tereyağı eritilip pulbiber eklenir ve hıngelin üzerine döküldükten sonra servis yapılır.