Malzemeler:
250 gr. dana kıyma
4 büyük boy patates
2 adet kuru soğan
1 yumurta
1 bardak su
Aldığı kadar un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Sosu için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
4 büyük boy patatesin kabukları soyulur, iri iri doğranır. Üzerini geçecek kadar sıcak suyla birlikte haşlanır. 2 adet kurusoğan yemeklik doğranır. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağıyla kavrulur. Pembeleşen soğanlara 250 gr. dana kıyma eklenir. Rengi dönüp suyunu çekene kadar pişirilir. 1 tatlı kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber, kimyon ve biraz tuz eklenir. Haşlanan patateslerin suyu süzülüp, püre haline getirilir. Kıymayla birlikte karıştırılır. Hamuru için; yoğurma kabına 1 bardak su, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı tuz koyulup karıştırılır. Azar azar un ilave edilerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Hamur 2 bezeye ayrılır. Bezelere unlu zeminde tepsi büyüklüğünde açılır. 2 parmak kalınlığında kare parçalara kesilir. Karelerin ortasına kıymalı patatesli iç yerleştirilip muska şeklinde kapatılır. Kaynayan suda mantı gibi haşlanır. Sosu için 3 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı pulbiber kızdırılır. Pişen Hıngel’in suyu süzülür. Servis tabağına alınır. Üzerine biber sosu dökülür.
Hingel servise hazırdır.