X
X

Hırtlevik

12.05.2014 Pazartesi 10:13 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Şanlıurfa'nın yöresel tatlarından Hırtlevik, Mutfağım programında...

MALZEMELER
Hamur için:
4 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tutam karbonat
Su
Tuz
 
Üzeri için:
4 yemek kaşığı tereyağı
2yemek kaşığı sade yağ
 
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

YAPILIŞI:
Şerbet için şeker ve su bir tencerede kaynatılır. Şekerli su ocaktan alınmadan önce limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır. Hamur için tüm malzeme karıştırılıp yoğurulur. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamur 8-10 bezeye bölünür.  Hamur bezeleri nişasta ile açılır. Hamurların içine dövülmüş ceviz serpilir ve çok ince oklavaya sarılıp büzülür. Hamurlar oklavadan çekilir. Hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirilir. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI