Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı margarin
½ tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un
250 gr. fındık
100 gr. ceviz
Yapılışı:
Yoğurma kabına 2 yumurta kırılır, üzerine 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin, 2 buçuk su bardağı süt, yarım su bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tutam tuz eklenir. Tüm malzemeler karıştırılır, böreğe gevreklik vermesi için yarım tatlı kaşığı sirke konur. Aldığı kadar unla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 12 bezeye ayrılır. 250 gr. fındık ve 100 gr. ceviz robotta çekilip karıştırılır. Nişastayla birlikte açılan yufkaların ilkinin üzerine iç yerleştirilip ikinci yufka serilir. Sıvıyağ ile yağlanır. Bu şekilde 2 yufkada bir ceviz 2 yufkada bir yağ konur. Gevşek bir şekilde sarılıp burulur.Gül böreği gibi sarılarak tepsiye yerleştirilir. Nar gibi kızarana kadar fırında pişirilir.
Hopa Katmeri servise hazırdır.