X
X

Höşmerimli Kaymak Helvası tarifi

28.03.2012 Çarşamba 12:13 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Denizli'nin yöresel tatlarından Höşmerimli Kaymak Helvası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 yemek kaşığı süt kaymağı
5 Yemek kaşığı un
2,5 çay bardağı toz şeker
1/2 su bardağı ceviz ve fındık
1 yemek kaşığı tereyağı
Tarçın
 
Yapılışı:
3 yemek kaşığı süt kaymağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı bir tencerede eriyene kadar kavrulur. Üzerine 5 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Yarım su bardağı fındık ve ceviz dövülür ve tencereye ilave edilir. 2,5 çay bardağı toz şeker bir kaseye alınır ve üzerini örtecek kadar su ile eriyince kadar çırpılır ve tencereye eklenir. Son olarak tencereye 3 çay kaşığı toz şeker daha eklenir ve suyunu çekip, tencereden ayrılacak kıvama gelince altı kapatılır. Bir yemek ile toplar elde edilerek servis tabağına dizilir. Üzeri tarçınla süslenir ve servis yapılır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI