Malzemeler:
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 ½ bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
4 yemek kaşığı kıyma
3 adet yumurta
½ litre süt
2 yemek kaşığı
iç yağı
2 tatlı kaşığı reyhan
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
Sosu için:
1 tatlı kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Üç su bardağı una bir tatlı kaşığı tuz serpilip su eklenerek hamur yoğurulur ve dinlendirilir. İki yemek kaşığı iç yağı eritilir ve dört yemek kaşığı kıyma kavrulur. Üç yumurta kırılıp çırpılır ve üzerine yarım litre süt eklenir. İç yağında kavrulan kıymaya ikişer tatlı kaşığı reyhan ve pul biber ile yarın tatlı kaşığı karabiber serpilir. Baharatlarla özleşen kıyma karıştırılan yumurta ve sütle buluşturulur. Dinlenen hamur ikiye bölünüp un serpilerek açılır. Hamurdan bardak yardımıyla yuvarlak parçalar kesilir. Yuvarlak hamurlar külah gibi sarılarak kenarları yapıştırılır ve içine kıymalı, sütlü, yumurtalı harç koyulup ucu kapatılır. Hazırlanan humbuguşlar kaynar suda haşlanır. Pişen humbuguş sunum tabağına alınır. Üzerine eritilen tereyağında yakılan pul biberli sos dökülür.
Humbuguş sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN