Malzemeler:
125 gr tereyağı
2 su bardağı un
½ su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 adet yumurta
½ limon rendesi
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Muhallebisi için;
2 ½ su bardağı süt
3 fincan şeker
2 fincan mısır nişastası
2 fincan un
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için;
Çilek
Nar
Fıstık
Fındık
Yapılışı:
Hamuru için 1 adet yumurta, yarım su bardağı pudra şekeri, yarım limon kabuğu rendesi, 125 gr tereyağı ve 1 paket vanilya güzelce karıştırılır. 2 su bardağı un eklenerek yoğrulur. Hazırlanan hamur üzeri örtülüp dinlenmeye bırakılır. Muhallebisi için; 1 yumurta, 2 küçük kahve fincanı mısır nişastası, 3 küçük fincan şeker ve 1 paket vanilya, 2 buçuk su bardağı sütle birlikte devamlı karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilip 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir. Muhallebi pürüzsüz bir kıvam alana kadar robottan geçirilip soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur açılır ve ince şeritler halinde kesilir. Dondurma külahları alüminyum folyoyla kaplanır (külah şeklinde ısıya dayanıklı bir aparat da kullanılabilir) Hamur şeritleri külahların yarısına gelecek şekilde sarılır. Hamur sarılı külahlar tepsiye yerleştirilir. Ortalama 180 derecedeki fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Pişen hamurlar külahlardan çıkarılır. İçleri soğutulmuş muhallebiyle doldurulur, çilek parçacıkları, nar, fındık fıstık vb. batırılarak süslenir.
Huni Pasta servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN