Malzemeler:
Hamuru için;
200 gr. tereyağı
5 adet kesme şeker
3 diş damla sakızı
1 su bardağı fındık yağı
1 paket margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 avuç mahlep
1 adet muskat
½ su bardağı toz şeker
Aldığı kadar un (3 su bardağı un)
Harcı için;
500 gr. hurma
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı ceviz içi
Yapılışı:
3 diş damla sakızı, muskat ve bir avuç mahlep koyulan değirmene 5 tane de kesme şeker ilave edilir ve çekilir. Bir tepsiye 200 gram tereyağının ardından bir su bardağı da sıvı yağ eklenir ve sıvı bir kıvam alıncaya kadar yoğrulur. Un azar azar dökülerek yağla yoğrulur. Su ve şeker eritilerek bir nevi soğuk şerbet yapılır. Hurma tatlısının hamuruna birer paket vanilya ve kabartma tozu serpilir ve baharatları da eklenir. Hamura kıvam verecek bir bardak şekerli suyu dökülür.
Çekirdekleri çıkarılan hurmalar macun kıvamına gelecek kadar yoğrulur. Hurmanın üzerine ceviz içi dökülerek yoğrulmaya devam edilir. Tarçın ve ceviz eklenen hurmalar bir kaşık tereyağıyla yoğrularak bir kurabiye içi hazırlanır. Bir parça hamur parmakla çukur yapılır ve içine hurma topu koyulup kapatılır. Kalıba bastırılan hurma tatlısı çiçek gibi şekillendirilir ve tepsiyle fırına verilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN