CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 kg iç bakla
10 adet enginar
2 demet taze soğan
1 demet dereotu
3 adet kesme şeker
½ çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
10 adet enginar çanağı tencereye alınır. Üzerine suyu konulup limon sıkılır ve zeytinyağı gezdirilip pişirilir. İç baklalar ayıklanır. Taze soğanlar ve dereotları doğranır. İç baklalar yıkanıp taze soğanlarla birlikte ayrı bir tencerede yarım çay bardağı zeytinyağıyla sotelenip 2 adet kesme şeker atılır. Kavrulup sararan iç baklaların üzerine haşlanan enginar suyundan eklenir. Pişen enginar çanakları servis tabağına alınır. Taze baklalı içle doldurulup dereotuyla süslenir.
İç Baklalı Enginar servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN