Malzemeler:
1 ½ kg kuzu kol eti;
200 gr kuzu ciğeri
2 kase pirinç
4 büyük boy soğan
4 sap yeşil soğan
5-6 dal dereotu
2 tatlı kaşığı toz şeker
5 çay kaşığı dolmalık fıstık
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam kekik
Yapılışı:
Kuzu kolun üzerini biraz geçmeyecek kadar su dökülür. Ortadan ikiye ayrılmış 2 soğanla birlikte ağır ateşte et kemikten ayrılana kadar haşlanır.İç pilav için; 2 büyük boy soğan yemeklik doğranır. Biraz zeytinyağıyla pembeleşene kadar kavrulur. Ayrı bir tavaya kuzu ciğerler konup kavrulur. Pembeleşen soğanların üzerine 5 çay kaşığı dolmalık fıstık konur. Yeşil soğanlar doğranıp kavrulmaya devam eden kuru soğanlara eklenir. 2 yemek kaşığı da tereyağı konur. 2 kase pirinç yıkanıp süzülür. Soğanlara eklenip biraz kavrulduktan sonra ciğer konup üzerine 2 kase etin suyundan ve 1 kase de normal sıcak su dökülür. İçine ince ince kıyılmış dereotu, 2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tarçın konur. Suyunu biraz çekince yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dökülür. Pilavın üzerine parça kuzu kol etleri yerleştirilir. Kalan et suyu da dökülür. Üzerine 1 tutam karabiber ve kekik serpilir.2 yemek kaşığı tereyağı tavada eritilir ve yemeğin üzerine gezdirilir. 180 derecedeki fırında etlerin rengi değişip kızarana kadar pişirilir.
İç Pilavlı Kuzu Kol Kapama servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN