X
X

İçli Kete

02.05.2014 Cuma 10:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ağrı'nın yöresel tatlarından İçli Kete, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya
2 su bardağı su
Un

İç harcı için:
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
Tuz

Üzeri için:
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta

YAPILIŞI:
Hamur için sıvıyağ, yaş maya, su ve un yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir ve dinlendirilir. İç harcı için sıvıyağda un ve tuz karışımı topak topak olana kadar kavrulur. Hamur 2 eşit bezeye ayrılır. Bezelerden biri açılıp üzeri yağlanır. Hamur dörde katlanır. Katlanan hamurun üzerine iç harcın yarısı yayılır. Hamur kenarları ortada birleştirilerek kapatılır. Kete elle açılarak servis tabağı büyüklüğüne getirilir. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI