Malzemeler:
3 adet yufka
250 gram dana kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 kase ceviz
2 adet soğan
½ bağ maydanoz
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 kase galeta unu
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
İki kuru soğan kıyılır ve 250 gram dana kıyma ile kavurulur. İki çay kaşığı pul biber, birer çay kaşığı kimyon ve karabiber serpilir. Kavrulan malzemelere 1 yemek kaşığı salça eklenip, karıştırılır. Kavrulan malzemeler masaya alınır ve ıslatılan bulgurla karıştırılır. Bir kase çekilmiş cevizin ardından harmanlanan malzemelere maydanoz eklenir. Yufkalar masaya alınıp 8 eşit parçaya bölünür ve sıvı yağ sürülür. Üzerine hazırlanan harç koyulan yufkalar sigara böreği gibi sarılır. Bir yumurtanın akı ayırılır ve börekler önce yumurta akına ardında galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir. Hazırlanan börekler fırnda nar gibi kızarana kadar pişirilir.
İçli köfte böreği sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN