Malzemeler:
İç Malzemesi:
500 yağsız dana kıyma
2 adet kuru soğan
150 gr tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Dış Harcı için:
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su
Üzeri İçin:
Tereyağı
Pul biber
Yapılışı:
İlk olarak iç malzeme hazırlanır.Bunun için önce kıyma tavaya konulur ve ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar kavrulur. Minik minik doğranmış soğanlar, tereyağı ile birlikte suyunu çeken kıymaya eklenip birlikte pişirilir. Son olarak salça ve baharatlar eklenir, 5 dk daha kavrulur ve soğumaya bırakılır. Dış harcı için bulgur büyük bir tepsiye konulur ve üzerini biraz geçecek kadar sıcak su eklenip ağzı kapalı şekilde 15 dakika bekletilir. Daha sonra ağzı açılıp kaşık ile karıştırarak ılınması sağlanır.
Kalan malzemeler eklenip iyice yoğrulur ve yaklaşık 15-20 dakika dinlendirip tekrar yoğurulur. Hazırlanan dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp içleri oyulur ve soğuyan kıymalı harçla içleri doldurularak şekil verilerek kapatılır. Büyük bir tencereye su konulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya biraz tuz eklenir ve köfteler suya bırakılıp yaklaşık 5 dakika kadar haşlandıktan sonra sudan çıkartılır. Başka bir yerde tereyağında pul biber yakılır ve rengi çıkana kadar kavurularak içli köftelerin üzerlerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.