X
X

İçli Köfte ve Süzek Yapması

16.05.2014 Cuma 10:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından İçli Köfte ve Süzek Yapması, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Dış Harcı İçin;
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
3 patates
1 soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber

İç harcı için:
1 kg kıyma
5 soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kase ceviz
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:
İç harcı için kıyma kavrulur. İnce doğranmış soğan kıymaya eklenip iyice kavrulur. Salça ve baharatlar eklenip karıştırıldıktan sonra soğuması için kenara alınır. Dış harç için pirinç ve patates ayrı ayrı haşlanır. Patatesler soyulup ezilir. İnce bulgur, salça ve baharatla yoğurulur. Haşlanan pirinç, patates, irmik ve ince bulgur karıştırılıp iyice özleşene kadar yoğurulur. Dış harçtan limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp açıldıktan sonra iç harç ile doldurulup kapatılır. İçli köfteler kızartılır.
Dış harçtan artan malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlandıktan sonra avuç içinde bastırılarak yassılaştırılır. Isıya dayanıklı bir süzgece dizilip kaynar su üzerinde haşlanır ya da kızartılır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI