Malzemeler:
2 demet labada veya pazı yaprağı
3 adet kuru soğan
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 demet taze soğan
1 demet taze nane
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
3 adet kuru soğan yemeklik doğranıp pembeleşene kadar kavrulur. Pembeleşen soğanların üzerine üzerine 2 su bardağı bulgur eklenip 3 su bardağı sıcak su dökülür. Arzuya göre tuz eklenip pilav gibi pişirilir. Pazı yaprakları yıkanıp biraz haşlanır, ortadaki damar kısımları çıkartılıp iki parçaya ayrılır.
1 demet taze soğan ve nane ince ince doğranıp harmanlanır. Pilav gibi pişirilen bulgur biraz soğutulup yeşilliklerle karıştırılıp 5 yemek kaşığı süzme yoğurt konulur. 1 çay kaşığı pulbiber serpilir. Pazı yaprakları içle birlikte üçgen şeklinde sarılıp tencereye yerleştirilir. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilip pişirilir.
Ilıbıdı Dolması servise hazırdır.