X
X

İncir Dondurması tarifi

11.05.2012 Cuma 09:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bartın'ın yöresel tatlarından İncir Dondurması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
30 adet kuru incir
1 litre manda sütü / alternatif olarak inek sütü
1 bardak toz şeker
 
Yapılışı:
1 litre manda sütü tencereye alınıp kaynatılır, kaynadıktan sonra da kaymağı bol olması için kısık ateşte bekletilir. Yaklaşık 30 tane kuru incir küçük kuşbaşı doğranır. Kaynar haldeki sütten ve doğranmış incirlerden azar azar alınarak tüm incirler iyice ezilir. 1 bardak toz şeker ilave edilir. Üzeri streç filmle kapatılıp sıcak bir yerde mayalanmak üzere beklemeye alınır. Mayalandıktan sonra buzdolabında soğutulur.
 
İncir Dondurması, servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI