X
X

İncir Uyuşturması tarifi

05.02.2013 Salı 17:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından İncir Uyuşturması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo süt
1 kase incir
1 bardak ceviz
7 kaşık şeker
 
Yapılışı:
1 kilo süt kaynatılır. Kaynamak üzere olan süte 4 kaşık süt eklenerek karıştırılır. 1 kase kuru incir sıcak suda yumuşatılıp küçük parçalar halinde dilimlenir. Dilimlenen incirler 3 kaşık toz şekerle özleşene kadar eziliyor. 1 bardak ceviz de bir miktar toz şekerle havanda dövülüyor. Şekerle ezilen incir ve ceviz karıştırılır, kaynayan şekerli süt üzerine dökülür. Kapağı kapatılıp bezle sarılan tatlı mayalanmaya bırakılır.
 
İncir uyuşması sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI