X
X

İncir Uyutması Tarifi

04.04.2014 Cuma 11:03 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından İncir Uyutması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 litre süt
30 kuru incir
4 yemek kaşığı tozşeker

Üzeri için:Nar, kivi, ceviz, fındık

Yapılışı:
İncirler tatlıyı yapmaya başlamadan 1 saat önce kaynar su ile ıslatılır. Sıcak suda yumuşayan incirler minik minik doğranır ve derin bir kaba alınır. Üzerine şeker serpilir. Süt kaynatılıp oda sıcaklığında bekletilerek ılıtılır. Ilık sütten incirlerin üzerine bir miktar gezdirilir.

İncirlerin özünü çıkarmak için süt, şeker ve incir ezerek yoğurulur. Kalan süt de eklenip karıştırarak servis kabına alınır. Sararak, yoğurt mayalar gibi 3-4 saat dinlenmeye bırakılır. Sonrasında buzdolabında 1 gece bırakılır. Servis yapılmadan önce üzeri nar, kivi, ceviz ve fındık ile süslenir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI